Šiltas, kvapnus ir beveik pats pasigaminantis troškintos vištienos patiekalas.
REIKIA
4 vištienos ketvirčių (dalinau pusiau)
1 svogūno
1 česnako skiltelės
2 saliero stiebų
2 morkų
Žiupsnelio rozmarino (šviežio ar džiovinto)
1 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
1 šaukšto pomidorų pastos
1 stiklinės vyno (balto ar raudono)
Alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
EIGA
Įkaitintame aliejuje apskrudiname vištieną (10 min.) ir išimame į kitą indą. Smulkiai supjaustome šviežias daržoves (taip pat ir česnaką), jas kartu su žiupsneliu rozmarino apkepiname toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė vištiena (5 min.). Vištienos riebaliukai čia - tik
į gerą. Pridedame pomidorus, pomidorų pastą, įpilame vyną, pridedame druskos, pipirų ir gerai išmaišome. Tuomet jau sudedame vištieną ir uždengę keptuvę troškiname, kol vištiena suminkštės (apie 30min., bet gali trukti ir kiek ilgiau). Jeigu išgaruos skystis, o vištą dar norėsis patroškinti - įpilti dar šiek tiek vandens.
Patiekti su bulvių koše ir kitais mėgstamais priedais. Skanaus!
Recepto šaltinis čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą