2015-06-02

Keptos česnakinės bulvytės su sūriu

Kai po darbų nekyla rankos gaminti kažką išskirtinio ir norisi sugaišti kuo mažiau savo brangaus poilsio laiko, rekomenduoju šią paprastą ir kartu šiek tiek kitokią orkaitėje keptų bulvyčių variaciją.



REIKIA
5 bulvių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
3 česnako skiltelių
80 g kietojos sūrio
džiovintų prieskoninių žolelių (tinka įvairiausios variacijos)
maltų judųjų pipirų
druskos

EIGA
Skiltelėmis supjaustyti bulves. Jeigu odelė storesnė - prieš tai nulupti. Didesniame, kad būtų patogu, dubenyje į bulves įmaišyti visus - išskyrus sūrį - ingredientus (česnaką susmulkinti). Skardą padengti kepimo popieriumi, sudėti bulves vienu sluoksniu ir užtarkuoti kietojo sūrio. Kepti apie 40 minučių (kol gražiai paskrus) iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.



Kaip pagardas labai tinka jogurtinis padažas (jogurtas su įvairiomis žolelėmis ir šiek tiek įtarkuotos citrinos odelės).


Skanaus!

Recepto šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą