2015-12-21

Šventiniai imbieriniai - kakaviniai sausainiai

Kokios gi Kalėdos be šventinių kepinių ir eksperimentų. Kad jau visai pamėgau imbierinius sausainukus, tai šiemet nusprendžiau jų išsikepti. Naudojau Jamie Oliver nesudėtingą receptą (jį radau čia ir tik šiek tiek modifikavau), tik nesusilaikiau neįdėjus šiek tiek kakavos, nors tai tikrai nebūtina ir net nelabai reikalinga.

REIKIA
300 g kvietinių miltų
1 šaukštelio sodos ar kepimo miltelių
1 šaukštelio prieskonių mišinio (muskato, cinamono, gvazdikėlių)
2 šaukštelių džiovinto smulkinto imbiero
1-2 šaukštų kakavos (nebūtinai)
125 g sviesto
100 g rudojo cukraus
3 šaukštų medaus

EIGA
Miltus, sodą/kepimo miltelius, priekonius sumaišyti dubenyje. Prikaistuvyje ant silpnos ugnies ištirpinti iki sirupo sviestą su cukrumi ir medumi, supilti į miltų masę. Gerai sumaišyti ir šiek tiek paminkyti. Gaunasi minkšta rieboka tešla.

Jau galima įjungti orkaitę, ją reikia įkaitinit iki 180 laipsnių. Pasitiesti ant stalviršio kepimo popieriaus ir po dalį kočioti 5 mm storumo tešlą (dalinant į 2-3 ar net 4 dalis). Formelių pagalba formuoti sausainukus. Sausainukus perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aš naudojau metalinę mentelę - nuo jos riebūs sausainiai lengvai nuslysta, o keliant rankomis gali prarasti formą. Taip pat svarbu neiškočioti tešlos per plonai.

Kepti 7-12 min. Man užteko 7. Papildomos minutės vieną skardą sausainių pavertė degėsiais...Tad neperkepkite.

Rezultatas puikus - belieka pasipuošti ir gražiai susidėti į dėželę Kalėdoms :)



1 komentaras:

  1. Tikrai puikūs ir skanūs sausainiukai. Galite dar pabandyti pasigaminti sausainius su ananasais. Jie, žinoma trapesni, bet taip pat skanūs ir tinka žiemos šventėms. Ačiū už puikų receptą.

    AtsakytiPanaikinti