2015-04-08

Pietietiška bulvių mišrainė



Prisimenant Velykų stalą, rekomenduoju pietietišką bulvių mišrainę. Majonezą keičiame grietine, sudėtinių dalių – saikingai. O dar ir pagaminimas itin paprastas. Man asmeniškai patiko labiau nei balta mišrainė, gal kad be majonezo ir virtų morkų (kurių nesu didelė gerbėja) :)

REIKIA
0,8-1 kg bulvių
2 kiaušiniai
2 salierų stiebai
0,5 raudonojo svogūno
(PADAŽUI)
5 šaukštai grietinės
1 arbatinis šaukštelis garstyčių
1 šaukštas ištirpinto sviesto
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio maltos paprikos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

EIGA
Pasiruošiame padažą: sumaišome grietinę su sviestu ir prieskoniais, paliekame kambario temperatūroje.
Išverdame bulves ir kiaušinius. Atvėsiname. Supjaustome bulves kubeliais (maždaug 2 cm skersmens, smulkiai nereikia), sumaišome su pjaustytu kiaušiniu, smulkiai pjaustytu svogūnu ir salieru, jau paruoštu padažu ir viskas :) Skanaus!

Originalų receptą rasite čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą