2015-03-11

Kepti kiaušiniai su smidrais

Grynas malonumas turėti daugiau laiko rytiniams ritualams. O šį receptą rekomenduoju ne tik dėl gero skonio, bet ir dėl to, kad jį pasigaminti tetrunka 10 minučių, o rezultatas puikus. Be kiaušinių ir vėl neapsieita :)

REIKIA (1 porcijai)
5-6 smidrų
1 didelio kiaušinio (ar 2 mažesnių)
1 šaukšto sviesto
Druskos
Pipirų


EIGA
Smidrus dedame į keptuvę, pabarstome druska ir laikas nuo laiko pakratydami keptuvę (tuomet nereikia vartyti smidrų) kepame 4 minutes. Įmušame kiaušinį, pabarstome jį druska, uždengiame keptuvę ir kepame dar 5 minutes arba tol, kol gausite norimą kiaušinio iškepimą. Pabarstome pipiriukais. Ir viskas!

Pasitiekiame su mėgiamais priedais: man šį kartą tai buvo saulėgrąžų daigai bei naminė duonelė su varškės kremu.

SKANAUS!

Originalus receptas čia.

2 komentarai:

  1. Kaip klysta žmones, vegetarizmą įsivaizduodami tik, kaip mėsos atsisakymą..... ir pateikia receptus su .... žuvies ar jūros gyvūno mėsa....., negimusių gyvūnų embrionais..... Skaičiau jūsų ir kitą dienoraštį.... Kažkas labai smarkiai pasikeitė Jumyse..... Šitame bloge nėra ugnelės, entuziasmo, spontaniškai kylančio noro dalintis tuo, kas tau svarbu.... Jaučiamas prievartinis iš savęs spaudimas, lyg iš didelio reikalo yra būtina tęsti kažkokią veiklą, kuri jau nebe tęsinys smagios spontanišklos veiklos, o savęs švelnus prievartavimas.... Ir tai juntama - komentarų nėra..... Kažkas ne taip..... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Miela, Loreta, ačiū, kad domitės ir skaitote mano virtuvės dienoraštį. Apgailestauju, jeigu atrodo, jog ne visi įrašai spinduliuoja įkvėpimu. Vis dėlto, labai mėgstu šią "užklasinę" savo veiklą, ir - tikra tiesa - stengiuosi jos visiškai neapleisti net stingant laiko. Na, o reikalo būtinai tęsti, žinoma, nėra, tačiau rašau ir skaitantiems, ir sau - tokiu būdu pasižymiu sau aktualius receptus :) Dėl vegetarizmo nesiginčysiu - tikrai nesu šios srities ekspertė, kadangi pati (tiesa, saikingai), vartoju įvairius produktus, įskaitant ir mėsą.

    AtsakytiPanaikinti