2015-02-15

Bulvių ir moliūgų košė arba piurė


Moliūgų ir bulvių piurė buvo malonus atradimas. Skoniu nenusileidžia mano mėgstamai bulvių košei, tik lengvesnė :)

REIKIA
moliūgo ir bulvių (po lygiai arba bulvių šiek tiek daugiau)
grietinėlės (šlakelio)
tarkuoto kietojo sūrio (apie 50 g)
sviesto (1 šaukšto)
česnako (1 skiltelės)
muskato (mažyčio žiupsnelio)
druskos (pagal skonį)

EIGA
Viskas daroma panašiai kaip bulvių košei, tik vietoj pusės bulvių dedame moliūgo.Taigi: pirmiausia nuskutame/nulupame moliūgą ir bulves bei supjaustome panašaus dydžio gabalėliais (aš pjaustau nedideliais stačiakampiais, kad greičiau išvirtų). Puode su aliejumi apkepiname susmulkintą skiltelę česnako, tada sudedame moliūgą, ant viršaus bulves ir dar šiek tiek pakepiname. Tuomet užpilame vandeniu, pasūdome (galima naudoti ir sultinį) ir verdame kol bulvės suminkštėja (išverda). Išvirus nupilame skystį, triname košę paskanindami sviestu, grietinėle, muskatu, druska ir pabaigoje - džiugo ar kitu kietuoju siūriu. Kadangi moliūgas suteikia daug drėgmės, grietinėlės nepadauginkite. Taip pat nepadauginkite druskos, nes sūris irgi prideda sūrumo.

Labai rekomenduoju :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą