
Reikia:
8 stiklinių miltų
¼ stiklinės linų sėmenų
8 g sausų mielių (arba 1,5 šaukšto)
¼ stiklinės cukraus (rekomenduotina – rudojo)
1 šaukštas druskos
1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
3 stiklinių šilto vandens
Miltų stalo pabarstymui
Nebūtinai: šaukštelio sviesto, 1 kiaušinio trynio, šlakelio pieno
Eiga

2. Gerai išmaišyti virtuvės kombainu, mikseriu ar šaukštu.
Truks apie 10 min. Tešla turi pasidaryti tąsi, lipni, vientisa, tačiau ne
per skysta (jeigu ji bėga kaip blynų tešla, reikia pridėti dar miltų). Aš
maišiau paprastu mikseriu, tai vis reikėjo tešlą nuo jo skirti, nes ji vis lipo
aukštyn. Tad jeigu neturite kombaino, gal net geriau maišyti tiesiog šaukštu.
3. Išmaišius tešlą dėti į aliejumi išteptą indą, tešlos rutulį
inde apvolioti, kad taip pat pasidengtų aliejumi. Uždengti rankšluostėliu ir
palikti valandai šiltai, kad pakiltų.

5. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug
25-30 min., kol kepaliukų paviršius gražiai parus. Iškepusius kepaliukus išimti
iš formų, patepti sviestu ir palikti atvėsti ant grotelių.
p.s. nuo miltų priklauso, kokio tipo duonelė gausis. Mano nuomone, šiai duonelei ypač tinkami tie, kurie skirti būtent picoms, duonoms, nes šiek tiek rupesni.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą