2013-11-14

Orkaitėje kepti žirniai

Yra įvairių būdų ruošti žirnius su spirgučiais, na tuos, kurie tinka prie alaus :) O mane kažkaip vis vilioja juos kepti orkaitėje. Receptas dviems porcijoms.

Reikia:
2 stiklinių skaldytų žirnių
Gabalėlio šoninės
1 svogūno
Prieskoniai: pipirai, raudona malta paprika, maltas džiovintas čili, kmynų saujelė, druskos (jei nelabai sūri šoninė)

Eiga
Žirnius pirmiausia reikia gerai išmirkyti, pvz. užmerkti vieną vakarą, o kepti - kitą.
Nupylus vandenį žirnius sudėkite į indus (indą) su dangčiu (arba uždenkite folija). Sudėkite prieskonius (čili nepadauginti, bet pipirų nepagailėti), užpilkite vandeniu tiek, kad apsemtų žirnius.
Pašaukite į iki 200-220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite visą valandą. Tuo tarpu susipjaustykite šoninę ir svogūną. Pirmiausia apkepkite šiek tiek šoninę, tada prijunkite svogūną.
Praėjus kepimo valandai ant žirnių kraukite šoninę su svogūnu ir visais išsiskyrusiais riebaliukais. Kepkite dar 30 min. O tada jau įsipilkite alučio ir skanaus! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą