2013-11-14

Ciabatta

Dalinuosi atrastu pakankamai paprastu ir geru ciabatta receptu. Prieš kepant smagu pažiūrėti viso proceso video.

Reikia:
650 g miltų (su miltais paminkymui)
1 šaukštelio cukraus
1,5 šaukštelio mielių
1,5 stiklinės šilto vandens
1 šaukšto aliejaus

Eiga

1. Sumaišius sausus produktus supilti į juos vandenį su aliejumi ir makaluoti kokių 10 min. Tada padalinti tešlą į 2 dalis ir valandai palikti pakilti pabarsčius miltais ir uždengus rankšluostėliu.

2. Pakilusią tešlą paminkome (vis pasibarstome miltais, kad neliptų prie darbastalio paviršiaus). Kadangi ji gan minkšta, ir minkyti ją reikia tam tikru būdu: lenkiam po vieną du kraštus link vidurio, užtvirtinam, tada apverčiam ir kitus du kraštus lenkiam link vidurio bei užtvirtinam. Taip keletą kartų. Paliekame pakilti dar vienai valandai.

3. Vėl minkom ir vėl paliekam pakilti. Jau paskutinį kartą, tad suminkome gražius kepaliukus. Dedam tešlos keturkampius ant skardos siūle žemyn, ištempiame, pagražinam dar kepaliukų galus (užkamšydami žemyn šlapiom rankom).

4. Kepam iki 215 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kas 5-10 min. apšlakstydami
vandenuku, kad susiformuotų traški plutelė.

Atvėsinam ant grotelių. Rezultatas - tobula :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą