2013-10-30

Paella su vištiena ir daržovėmis

Norėjosi lyg ir trokšinio, lyg ir plovo... Norėjosi kažko pikantiško, bet ne perdaug. Taip keptuvėje buvo pagaminta ši "sulietuvinta" paella.

Reikia:

200 g vištienos
20-40 g saliamio
2 skiltelės česnako
1 pakelis šaldytų meksikietiškų daržovių
Saujelė juodųjų alyvuogių
1 stiklinė ryžių
¼ citrinos sulčių
Prieskoniai (petražolės, čili milteliai, ciberžolės, vištienos prieskoniai, raudonos paprikos milteliai, pipirai, druska, 1 šaukštas pomidorų padažo ar 2 šaukštai trintų pomidorų (nebūtinai)

Eiga

  1. Nedideliais kubeliais supjaustome ir pamarinuojame vištieną su vištienos prieskoniais, druska.
  2. Apkepiname vištieną alyvuogių aliejuje, kol šiek tiek apskrus. Dedame smulkintas česnako skilteles, labai smulkiai pjaustytą dešrą. Pakepiname. Tuomet dedame atšilusias daržoves, alyvuoges. Papildome prieskoniais (čili, pipirai, druska, maltos raudonos paprikos, šaukštas pomidorų padažo ar keletas šaukštų trintų pomidorų). Sumaišome ir trumpai pakepame (tai paskutinis maišymas, toliau šis patiekalas neturės būti maišomas).
  3. Ant viršaus gražiai paskirstome ryžius, apibarstome ciberžole, užpilame vandeniu, kad apsemtų, uždengiame keptuvę ir paliekame ant nedidelės ugnies virti apie 20 min. Kai nebeliks vandens, paragaukite ryžius – jeigu jau išvirę (neturi būti per minkšti!), apšlakstome viską gražiai citrinos sultimis, pabarstome smulkintomis petražolėmis ir skanaus :)
P.S. prieskoniai parašyti kursyvu, nes su jais visuomet galima eksperimentuoti :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą