2013-07-09

Meduolis su slyvų uogiene


Visų laikų geriausias meduolio receptas, rastas kažkuriame labai labai sename "Virtuvės" numeryje.
 
Reikia:
    • 2 stiklinių miltų (gali tekti įdėti ir daugiau)
    • 1 stiklinės cukraus
    • 1 stiklinės pieno
    • 250 g slyvų uogienės
    • 125 g margarino (ištirpinti ir atvėsinti)
    • 1 kiaušinio
    • 2 šaukštelių kakavos
    • 2 šaukštelių prieskonių mišinio meduoliams (gvazdikėlis, cinamonas, muškatas, imbieras, kardamonas ir pan., minimaliai pakanka ir gvazdikėlių su cinamonu)
    • 1 šaukštelio sodos
    • 1 šaukštas sviesto skardai ištepti

    Eiga: 

    iki purios masės ištriname kiaušinį su cukrumi (įjungiame orkiatę, kaitinti iki 180 laipsnių),
    įpilame uogienę, sudedame prieskonius, kakavą - išmaišome,
    toliau maišome srovele pildami atvėsintą margariną,
    lygiai taip pat - pieną,
    sumaišome miltus su soda, dedame dalimis į tešlą ir maišome iki reikiamos konsistencijos (grietinės tirštumo), gali tekti įmaišyti ir daugiau nei 2 stiklines miltų, bet ir perdaug tirštai nereikėtų pasidaryti,
    pilame tešlą į sviestu išteptą formą ir kepame apie 45 minutes. 

    Kaip ir visi meduoliai, skanus ir šviežutėlis, ir kiek pabrendęs :)



    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą