2011-09-23

Piemenėlių pyragas

Ką gi ką gi ką gi, naudojantis tuo, kad šiandien iki vakaro aš laisva, nusprndžiau pagaminti skanius pietus. Kadangi šią savaitę jau užsivedžiau kepti pyraagus, tai pietums - Piemenėlių pyragas. Nesivarginau ieškoti originalaus recepto, tiesiog pasirinkau keletą paprasčiausių ir skaniausiai skambančių receptų.

Reikia:

5 bulvių;
300 g mėsos (kokios tik norite);
1 stiklinės pieno;
100 g majonezo;
100 ml sultinio;
150 g kietojo sūrio;
2  kiaušinių;
1 didoko svogūno;
1 didelės morkos,
30 g sviesto;
30 g miltų;
aliejaus, druskos, pipirų, muskato.

Eiga

Pirmiausia užsikaičiame bulves pasūdytame vandenyje, iš jų vėliau trinsime košę. Kol bulvės verda sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną, visa tai pakepiname alyvuogių aliejuje ir nuvarviname. Papipiriname ir padruskiname faršą. Kepiname jį keptuvėje, kol visas pabąla.
Susitarkuojame sūrį, pasiruošiame sultinį (jei dar neturime gatavo), išsipalakame kaiušinius šakute, sumaišome su majonezu ir sultiniu. 
Sutriname košę (ne per skystą!) su trupučiu pieno.
Dedame košę į sviestu išteptą skardą, ant jos - svogūnus su morkomis, tada mėsą. Ant mėsos užbarstome sūrį.
Pasiruošiame bešamelio padažą: sviestą ištirpiname, įmaišome miltus iki vientisos masės, tada supilam pieną, šiek tiek druskos, pipirų, muskato ir minutėlę palaukiame, kol šiek tiek sutirštės. 
Taigi bešamelio padažą pilame į skardą ant sūrio ir tada ant viršaus dar užpilame kiaušininį padažą, kurį pasigaminome anksčiau.

Kepame 180-200 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį, kol paruduoja viršus. Skanumėlis :)


P.S. netepkite labai storai bulvių košės, ir šiaip dar į ją galima kažko įmaišyti: sūrio, žolelių ar pan.

1 komentaras:

  1. Dekui uz recepta ''Piemeneliu pyragas''. As vakar issikepiau ir man labai patiko.

    AtsakytiPanaikinti