2011-09-20

Naminis tortilijos blynas su mėsa ir daržovėmis

Kaip neretai nutinka mūsų namuose, kilo noras suvalgyti ką nors greito ir nesveiko :) Taigi buvo gaminamas kebabas ir kepami tortilijos blynai (vietoj lavašo). Buvo skanu, ir visai nebuvo nesveika :)

Mėsos "dešrelės":
malta jautiena,
druskos,
pipirų,
čili miltelių,
įvairių rytietiškų prieskonių (kalendros, kumino, cinamono ir pan., tinka ir garam masala mišinys),
česnako skiltelė.

Viską sumaišom sumaišom sumaišom ir suformuojam mėsos "dešreles". Kepame ant ugnies ar orkaitėje.


4 tortilijos blynams reikia sumaišyti 250 g miltų, 5 g druskos ir po truputį įmaišyti 150 ml vandens. Suminkyti tešlą ir ją likyti šaldytuve apie pusvalandį. Tada tešlą padalinti į kiek norite dalių (aš, kaip minėjau, dalinau į keturias) ir iškočiokite tešlos rutulius, kuriuos reikia kepti keptuvėje be riebalų. Vieną pusę kepame kol atsiranda paskrudusių pūslelių, o kitą pusė apkepa daug greičiau.

Pagardus naudojome štai tokius. Mano labai mėgstamas padažas yra paprastas jogurtas sumaišytas su fetos sūriu ir paskamintas žolelėmis.

Pasitiekite kaip tik norite ir skanaus :)

1 komentaras: