2011-09-21

Vištienos troškinys "Čechochbilis"

Žurnale šis troškinys vadinasi Čechochbilis (gal čia kokio gruziniško patiekalo kopija?). Nežinau, bet rekomenduoju kaip paprastą, bet skanų patiekalą.

Reikia:
vištos (aš turėjau pusę);
4 svogūnų;
4 pomnidorų;
2 šaukštai miltų;
1 šaukštas baltojo vyno acto;
2-3  šaukštų pomidorų padažo;
1 kubelio sultinio;
1 stiklinės vandens;
1-2 česnako skiltelių (priklauso nuo dydžio);
nedidelio ryšelio kalendrų su krapais.

Pasiruošiame užpilą: užvirinto vandens stiklnėje ištirpiname sultinį (arba imame natūralaus sultinio stiklinę), įmaišome pomidorų padažą ir actą. Susipjaustome juostelėmis svogūnus, sukapojame vištieną nedideliais gabalėliais su visais kaulais. Nuplikiname ir nulupame pomidorus, juos supjaustome riekelėmis. Susismulkiname žoleles.
Tada į pakankamai didelį puodą įpilame šiek tiek aliejaus, ant jo dedame svogūnų ir pomidorų, pusę vištienos. Apibarstome druska ir miltais. dedame antrą tokį patį sluoksnį, vėl apibarstome druska ir miltais. Trečiasis sluoksnis - tik pomidorai su svogūnais. Viską užpilame pasiruoštu sultiniu. Užvirus troškiname apie 35 min., tada sudedame susmulkintas kalendras su krapais ir troškiname dar 10 min. Dedame traiškytą česnaką ir vėl patroškiname. Jau kaip ir galima valgyti, tik pasitikrinkite, ar mėsa gerai išvirusi. Nors pervirti irgi nereikia. Skanaus!

Receptas iš Rimi'ako žurnalo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą