2011-09-21

Pyragas su varške

Tikrai vienas geresnių pyragų su  varške receptų. Šį pyragą reikia valgyti būtinai atšaldytą.

Pagrindui:
2 stiklinės miltų;
200 g sviesto;
1/2 stiklinės cukraus;
1 šaukštelis vanilinio cukraus.
Įdarui:
0,5 kg riebios (15 proc.) varškės;
1 skardinė kondensuoto saldinto pieno;
3 kiaušiniai.
Trupiniams:
100 g miltų;
50 g sviesto ar margarino;
50 g cukraus.


Pasiruošiame tešlą: sutarkuojame sviestą, jį sumaišome rankomis su kitais pagrindo ingredientais, kad gautųsi biri masė (aš dar atšaldau sutarkuotą sveistą ir miltus, bet tai nėra būtina). Dedame į šaldytuvą.
Pasigaminame įdarą: varškę išsukame su kiaušiniais (siūlau lengvai paplakti kiaušinius prieš tai, kad neliktų tąsių dalių), įmaišome kondensuotą pieną.
Trupininiam paviršiui išsukame sviestą/margariną su cukrumi, tada suberiame miltus ir pirštukais maišome maišome, kol išeina trupinukai.
Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.
Skardą ištepame sviestu ir dedame pagrindui skirtą tešlą (šiek tiek ją paplojau, kad būtų panašu į blyną), pilame varškės įdarą ir jį apibarstome trupiniais. Dedame į orkaitę ir kepame min. 40-45 min. (bent jau su mano orkaite), kol pradės truputį ruduoti kraščiukai.
Rekomenduoju!

Receptas nėra mano išmonė, iš Rimi'iako žurnaliuko :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą