2011-01-16

Beveik naminis kebabas

Šiandien pietums bandžiau pagaminti kebabą. Gavosi visai nieko, netgi skanu, bet vis tiek kažko jam trūko. Tas kažkas, matyt, yra padažas. Perskaičiau visus blogus, kiek radau, bet tokio superinio recepto taip ir užtikti. Savo ekperimentą viską aprašau. Gal kam pravers :)

Reikia:
lavašo,
kalakutienos,
daržovių (pomidorai, agurkai, marinuoti agurkai, svogūnas, pekino kopūstas),
grietinės,
majonezo,
pomidorų padažo,
čili miltelių,
įvairių kitų prieskonių.

Pirmiausia reikia paruošti marinatą kalakutienai, ši supjaustoma ir panardinama jame kokioms 2 valandoms. Marinato receptą pasiskolinau iš šio puslapio http://titlisbusykitchen.com/archives/1388 , tik kai kurių iš minėtų prieskonių dėjau gerokai mažiau bei papildomai įbarsčiau čili. Išmarinuotą mėsą reikia iškepti, paskrudinti.

Tada pasiruošti padažus. Į kebabo vidų dėjau baltą padažą: 3 šaukštai majonezo, 1 šaukštas grietinės, 1 nuluptas ir sutarkuotas marinuotas agurkas, išspausta česnako skiltelė, truputukas druskos ir čiobrelių.
Į jau iškepusius kebabus pyliausi kitą padažą: mažas indelis natūralaus jogurto be priedų, šiek tiek pomidorų padažo, mažas nuluptas ir sutarkuotas marinuotas agurkėlis, čili, druskos, truputis vandens padažo suskystinimui. Beje, šitas padažas buvo kiek rūgštokas, būtų gerai atrasti kažkokį labai švelnų jogurtą, arba kitą padažo receptą.

O toliau viskas labai paprasta: ant lavašo tepame padažą, dedame kalakutieną, daržoves. Susukame, supakuojame į foliją ir 10-15 minučių pašildome iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Aš valgydama vis užsipildavau to raudonojo padažo :)















1 komentaras: