Reikia:
lavašo,
kalakutienos,
daržovių (pomidorai, agurkai, marinuoti agurkai, svogūnas, pekino kopūstas),
grietinės,
majonezo,
pomidorų padažo,
čili miltelių,
įvairių kitų prieskonių.
Pirmiausia reikia paruošti marinatą kalakutienai, ši supjaustoma ir panardinama jame kokioms 2 valandoms. Marinato receptą pasiskolinau iš šio puslapio http://titlisbusykitchen.com/
Tada pasiruošti padažus. Į kebabo vidų dėjau baltą padažą: 3 šaukštai majonezo, 1 šaukštas grietinės, 1 nuluptas ir sutarkuotas marinuotas agurkas, išspausta česnako skiltelė, truputukas druskos ir čiobrelių.
Į jau iškepusius kebabus pyliausi kitą padažą: mažas indelis natūralaus jogurto be priedų, šiek tiek pomidorų padažo, mažas nuluptas ir sutarkuotas marinuotas agurkėlis, čili, druskos, truputis vandens padažo suskystinimui. Beje, šitas padažas buvo kiek rūgštokas, būtų gerai atrasti kažkokį labai švelnų jogurtą, arba kitą padažo receptą.
O toliau viskas labai paprasta: ant lavašo tepame padažą, dedame kalakutieną, daržoves. Susukame, supakuojame į foliją ir 10-15 minučių pašildome iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Aš valgydama vis užsipildavau to raudonojo padažo :)
skaniai atrodo
AtsakytiPanaikinti