2010-06-23

Kepti pievagrybiai

Atradimas, kuriuo su manimi pasidalino mama. Itin greit pagaminamas ir dėl to stebėtinai skanus
patiekaliukas. Nustebsite, jei nesate bandę.




Reikia:
pievagrybiai (balti, rudi, ar kokie tik norit, skaniau - pamaišyti);
sviestas (pora šaukštų);
grietinė (1-2 šaukštai);
sojos padažas;
bulvės.

Eiga:
Pievagrybius nuplauname ir supjaustome per pusę (smulkiau nereikia). Nuluptas bulves verdame (aš labiausiai mėgstu jas virti gariniame puode), kepame ar ruošiame kitu mėgstamu būdu.
Baigiant virti bulvėms svieste pakepinam pievagrybius. Jokiu būdu nekepti ilgai. Kelių minučių užtenka, galima kiek paskrudinti, tada įdėti grietinės, įpilti šiek tiek sojos padažo, išmaišyti ir pašildyti. Visa tai reikia daryti greitai, neperkepti, neperkaitinti.

Patiekiame su bulvėmis ir daržovėmis. Man su šiuo patiekalu labai dera šviežių daržovių salotos su grietine.
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Anonimiškasgruodžio 10, 2014

    As pievagrybius sumaisau su citrinpipiriais ir po 20 min kepu svieste.

    AtsakytiPanaikinti
  2. 20 minučių atrodo daugoka...

    AtsakytiPanaikinti