2010-06-23

Kalmarai baltojo vyno padaže

Šį receptą radau kažkokiame forume. Pabandžiau ir pasirodė labai neblogas. Siūlau išbandyti.


Reikalingi produktai:
kalmarai (apie 400 g);
1 svogūnas;
200 g grietinės;
100 g balto sauso vyno.

Kalmarus dėti į dar šaltą vandenį ir jam užvirus virti 7 minutes. Ne ilgiau, kad nepasidarytų tąsūs. Išvirtus kalmarus supjaustyti griežinėliais. Keptuvėje pakepinti supjaustytus svogūnus (man skaniausia - svieste), supilti grietinę ir vyną, sudėti kalmarus. Pakaitinti dar 5 ar daugiau minučių. Svarbu, kad padažas taptų skanus (įdėti prieskonių pagal skonį, nugarinti vyną).


Patiekiama su ryžiais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą