2010-02-07

Aštri moliūgų sriuba

Labai paprasta ir skani sriuba. Svieste pakepinam svogūną (kubeliais) su česnaku (susmulkintą), tada sudedam kubeliais pjaustytą moliūgėlį ir dar kartu pakepam. Kepant dedame kario (ačiū už puikią idėją, kurią radau paragarovirtuve.lt). Pasigaminam sultinio (as turejau mažai moliūgo, tai man užteko pusės litro). Sultinyje verdame moliūgus, kol jie pradeda "leistis". Tada beriam šiek tiek malto imbiero ir čili pipiriukų, dedam grietinės ir smulkintuvu sutriname sriubytę. Tai yra supaprastintas receptas be jokių žviežių prieskonių, bet žiemai pats tas. Tiesa, pabaigoje į sriubą įspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių. Aštri, pikantiška arba tiesiog nuostabi sriuba :)

1 komentaras: