2014-04-28

Naminis majonezas

Pasigaminti naminį majonezą labai paprasta! Ar esat bandę? Iš tiesų yra vos keletas esminių dalykų: šiek tiek kantrybės ir stiprios rankos :)

REIKIA
2 kiaušinių trynių
1 šaukštelio citrinos sulčių
10 ml baltojo vyno acto
500 ml alyvuogių aliejaus (geriau - kuo švelnesnio, galima alyvuogių aliejų taip pat galima pamaišyti ir su kitu skoniui pašvelninti).

EIGA
Kiaušinių trynius su citrinos sultimis ir actu plakti šluotele, kol masė taps daugmaž kreminės konsistencijos ir šviesios spalvos. Tada prasideda pagrindinis darbas: lėtai lašiname aliejų į turimą masę ir nuolatos sukame. Po kiek laiko pradės matytis rezultatas, masė nuolatos tirštės ir pajusite, kiek ir kaip reikia sukti: esmė, kad masė būtų vienalytė. Kuo daugiau majonezo turime, tuo greičiau jau išeina ir aliejų pilti, taip ir pilame lėta srovele nuolat energingai sukdami. Paranku turėti asistentą, kuris varvintų aliejų pačiam bemaišant, o kartais ir pasikeistų vietomis :)

Kai majonezas gatavas (o ranką jau gerokai maudžia), galima varijuoti papildomais ingredientais: druska, krapai, krienai, česnakas, garstyčios. Aš išbandžiau visus šiuos priedus, bet pasirinkimas - Jūsų :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą