2010-11-18

Kukorai

Dar vienas lietuviškos virtuvės "perliukų".

8 bulvės
2 morkos
1 didokas svogūnas
1,5 šaukšto krakmolo
3 šaukštai miltų
2 kiaušiniai
1 šaukštas grietinės (nebūtinai)
druskos
pipirų

Baltam padažui (nebūtinai)
50 g sviesto
1 šaukštas miltų
0.5-1 stiklinė(s) miltų
druskos, žolelių


Išsiverdame 7 bulves su lupena, jas atšalusias sumalame mėsmale arba karštas paprastai be lupenos išvirtas bulves sugrūdžiame kaip bulvių košei su druska, kiaušiniais, miltais, krakmolu ir grietine, jei jos dedate (kad gautųsi formavimui tinkama tešla, tokia tąsoka, vientisa, lipni).

Įdarui burokine tarka sutarkuoti morkas, 1 bulvę, smulkiai supjaustyti svogūną. Viską apkepinti (pirmiausia svogūną, tada prijungti bulvę ir morkas) ir pagardinti prieskoniais.

Formuoti "žemaičių blynų" formos blynelius su daržovių įdaru viduje. Kepti keptuvėje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Galima kepti ir orkaitėje (gali tekti apversti vienai pusei apskrudus, jei kita dėl orkaitės ypatumų nevienodai apskrudusi).

Patiekti su grietine arba baltu padažu.

Baltas padažas: ištirpinti 50 gramų sviesto, verdant ant mažos ugnies įmaišyti šaukštą miltų,  maišant po truputį įpilti pieno (0,5-1 stiklinės - žiūrint, kokio tirštumo norite), įberti druskos ir žolelių pagal skonį ir pavirti iki norimo tirštumo. Vėsdamas padažas dar tirštėja, tad rekomenduoju nepervirti.

Skanaus!

2 komentarai:

  1. Eik tu sau kokia tu bulvių mėgėja!
    Aš jas tik kepu arba verdu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. taip, bulvės yra nuostabi daržovė :)

    AtsakytiPanaikinti