2014-03-31

Salotos su lašiša

Žinodama, kad turėsiu svečių, nevalgančių mėsos, svarsčiau kokių įdomesnių salotų pagaminti, panaudojant tai, ką turiu namie. Kolegė mestelėjo gerą mintį, kuri iš karto sužavėjo ir buvo sėkmingai įgyvendinta. Tikrai paprasta, labai labai skanu ir idealu vakarienei ar priešpiečiams.

REIKIA (4 vidutinėms arba 2 didelėms porcijoms)
100 g rūkytos lašišos
250 g salotų (labiau tinka „kietesnės“)
50 g lukštentų saulėgrąžų
Šakelės šviežių krapų
0,5 nedidelė citrinos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai rapsų aliejaus
0,5 šaukštelio medaus

EIGA
Nuplauname ir supjaustome (ar suplėšome) salotas, dedame lašišos gabalėlius, apibarstome paskrudintomis saulėgrąžomis ir kapotais krapais. Padažui sumaišome citrinos puselės sultis, aliejų, medų. Gerai išmaišome, kad taptų vientisas ir apšlakstome salotas.
Prie salotų rekomenduoju bandelę su sezamo sėklomis :)

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą