Taigi receptas maždaug toks:
~850 g miltų
2 stiklinės šilto virinto vandens
10 g sausų mielių
5 šaukštai aguonų
2 šaukštai cukraus
keletas žiupsnelių druskos.
Sumaišome visus birius produktus ir po truputėlį pilame vandenį. Šiek tiek miltų galite pasilikti atskirai, ir pridėti, jeigu tešla bus per skysta. Šiek tiek paminkę tešlą dedame į dubenį, gausiai apibarstome miltais ir pridengę rankšluostėliu padedame kuriam laikui šiltai ir ramiai (aš laikiau beveik valandą, bet galima ir 15 min., jei nėra laiko).
Tešlą minkome, kiek turime kantrybės, maždaug tiek, kad ji taptų elastinga ir neliptų prie rankų. Jeigu dar trūksta, tai įminkome miltų. Formuojame tešlos volelius ir pjaustome mažais kvadratėliais. Kokių 10 min. palaikome kambario temperatūroje ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kepame, kol šiek tiek paruduos. Tuomet jie bus su traškia plutele, bet viduje minkšti ir gardžiai kvepės :)
Gerumas tas, kad net ir išmirkę aguonų piene šie kūčiukai netampa tąsūs ar ištižę :)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą