Visų laikų geriausias meduolio receptas, rastas kažkuriame labai labai sename "Virtuvės" numeryje.
Reikia:
- 2 stiklinių miltų (gali tekti įdėti ir daugiau)
- 1 stiklinės cukraus
- 1 stiklinės pieno
- 250 g slyvų uogienės
- 125 g margarino (ištirpinti ir atvėsinti)
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštelių kakavos
- 2 šaukštelių prieskonių mišinio meduoliams (gvazdikėlis, cinamonas, muškatas, imbieras, kardamonas ir pan., minimaliai pakanka ir gvazdikėlių su cinamonu)
- 1 šaukštelio sodos
- 1 šaukštas sviesto skardai ištepti
Eiga:
iki purios masės ištriname kiaušinį su cukrumi (įjungiame orkiatę, kaitinti iki 180 laipsnių),
įpilame uogienę, sudedame prieskonius, kakavą - išmaišome,
toliau maišome srovele pildami atvėsintą margariną,
lygiai taip pat - pieną,
sumaišome miltus su soda, dedame dalimis į tešlą ir maišome iki reikiamos konsistencijos (grietinės tirštumo), gali tekti įmaišyti ir daugiau nei 2 stiklines miltų, bet ir perdaug tirštai nereikėtų pasidaryti,
pilame tešlą į sviestu išteptą formą ir kepame apie 45 minutes.
Kaip ir visi meduoliai, skanus ir šviežutėlis, ir kiek pabrendęs :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą