2009-12-01

Triušio kepenėlės

Jau kokį skanų patiekalą pagaminau vakar! Būtinai turiu parašyti, nors idėja buvo ne mano, o Jamie Oliver.

Ruošiau triušio kepenėles, nors Oliveris naudojo ne tokias. Žodžiu, reikia pakepinti šiek tiek šoninės, išimti iš keptuvės, tuomet į išsiskyrusius riebalus įpilti alyvuogių aliejaus ir pakepinti (tik kol suminkštės) juostelėmis pjaustytus svogūnus su žiupsneliu druskos, taip pat išimti. Tada apkepinti miltais pabarstytas kepenėles ir įdėjus pora šaukštų sviesto kartu suversti šoninę bei svogūnus. Viską truputuką kartu dar pakepti, įpilti šiek tiek raudojo arba baltojo vyno acto (aš naudojau raudonąjį) ir po minutėlės traukti (dar galima užsibarstyti truputį pipirų).

Labai labai skanu, visas derinys puikus ir sviestuko padažiukas su šiek tiek rūgštelės gautos iš vynuogių acto. Nors pati nesu kepenėlių mėgėja, bet turbūt dabar pakeisiu nuomonę.

7 komentarai:

  1. Aciu aciu aciu!!! :) Kiek anksciau bandydavau visokiu receptu, niekad nepavykdavo skaniai paruosti. O pagal sita receptuka pirstus apsilaizem visi :) Labai labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškasspalio 15, 2012

    Laaaaaaaaaaaabai dėkoju už šį receptą. Paprasta, greita, bet nepaprastai skanu. Aš kepenėlių nemėgstu, bet šitaip pagamintos jos man buvo atradimas, o vyras išbučiavo paragavęs :) Superrrrrrr Fantastika

    AtsakytiPanaikinti
  3. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškasgruodžio 18, 2013

    Tikrai skanu:-) Vyno acto neturejau, tai pyliau siek tiek paties balto vyno ir citrinos sulciu - puikiai pavyko:-) Aciu!:-)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai džiugu, kad šitas receptas buvo malonus atradimas ne tik man :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiškasspalio 18, 2016

    O kiek laiko kepti kepeneles?

    AtsakytiPanaikinti