2016-04-23

Manų košė

Ar jums nebūna, kad vis nesiseka kažką pagaminti taip, kaip norisi? Man kaip užkeikta buvo manų košė.
Tokia, kokią virdavo mama, nei per tiršta, nei per skysta. Bet vieną dieną užsispyriau ir galų gale išsprendusi manų košės uždavinį dalinuosi šiuo receptu - patarimu pradinukams. Kiekis nurodytas vienai gerai arba dviems nedidelėms porcijoms. Priklauso nuo to, kiek priedų žadate dėti. Jeigu tai bus tik uogienė ar cinamonas, tai drąsiai virkite daugiau.

REIKIA
200 ml pieno
50 ml vandens
30 g manų kruopų
1 šaukštelio cukraus
žiupsnelio druskos

EIGA
Į puodą pilame pieną, vandenį, dedame cukraus, druskos. Užvirus sumažiname karštį iki minimalaus ir mediniu šaukštu greitai maišydami lėta srovele pilame manų kruopas. Toliau maišydami verdame 2-3 minutes. Tirštumas jau matosi. Mano norimas tirštumas yra lygiai po 2 minučių virimo. Kuo ilgiau verdame - tuo tirštesnė košė. Svarbiausia - tiksliai pamatuoti kruopų kiekį ir nepervirti. Vėsdama košė dar šiek tiek sutirštėja.

Nesikuklinkite su pagardais. Man klasikinis variantas yra cinamonas su cukrumi. Dar labai tinka įvairiausios uogos (džiovintos, šviežios, šaldytos) bei vaisiai (ypač bananai!).

Tiesa, pieno galima ir neskiesti vandeniu ar skiesti kitokiu santykiu.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą