2010-09-28

Gėlavandenė kuoja ant laužo (Sekmadienio pietūs pas tėtį)

Šį kartą noriu pasidalinti tiesiog gera idėja greitiems pietums :) Pasūdome žuvytę, pabarstome įvairiomis žolelėmis, šiek tiek pipirų (aš dėjau kvapiuosius). Į žuvies vidų dedame sviesto skiltelę, galima uždėti dar šiek tiek ir ant viršaus. Tada įvynioti į foliją. Švariai nuplautas bulves pabarstyti petražolėmis, taip pat pridėti truputuką sviesto ir suvynioti į foliją. Tiek bulvėms, tiek žuviai užtenka vieno sluoksnio folijos, jeigu iš anksto pakurtame lauže nebeliko ugnies, tik karštos žarijos. Bulves pakasti ir kepti, kol suminkštės (nebūčiau pati sugalvojus, bet tereikia ištraukti ir kokią vieną patikrinti).  Bulvėms jau kiek pakepus žuvį dėti ant grotelių ir kepti pavartant. Žuvis kepa neilgai.

Daržoves, žinoma, galima rinktis pagal skonį, bet man asmeniškai skaniausia buvo su raugintais kopūstais, pamaišytais su svogūnu ir aliejumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą