Reikia:
400 g vištienos krūtinėlės
5 šaukštai grietinės
1 šaukštas majonezo
1,5 skiltelės česnako
3-4 kiaušinių
1 citrinos
Džiūvėsėlių trupinių
Maltų pipirų mišinio
Druskos
Šviežių krapų
Šviežių petražolių
Apie 300 ml aliejaus kepimui
Eiga
1. Pirmiausia marinuojame
vištieną. Krūtinėles išdalijame po ketvirtį ir kaip išmanydami ploniau išmušame
vištieną. Galime pasitelkti kepimo popierių į pagalbą, kad mažiau suplyštų
mušama, o jeigu kiek ir paplyš – nieko tokio, eigoje tai pataisoma.
Susmulkiname žiupsnį krapų ir petražolių. Vištieną apšlakstome maždaug pusės
citrinos sultimis, pabarstome druska, įtriname žoleles bei visai nedaug - iš
vienos pusės – pabarstome pipirais. Paliekame pasimarinuoti, kol ruošimės visa
kita.
2. Pasiruošiame padažą. Pakepiname
smulkintą česnaką, jį sumaišome su grietine ir majonezu, dedame smulkintų krapų
bei petražolių, įspaudžiame maždaug ketvirčio citrinos sulčių – viską gerai
išmaišę paliekame pabūti.
3. Išplakame kiaušinius,
pasiruošiame džiūvėsėlių trupinukus – šiuos dedame į didesnę lėkštę, kad būtų
patogu apvolioti vištieną.
4. Suformuojame vištienos
lazdeles. Susukame išmuštą mėsą į ritinėlius, šiek tiek suspaudžiame. Merkiame
kiekvieną lazdelę į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlius (dar paspaudome, kad
būtų tvirtesnės). Kartojame tą patį antrą kartą.
5. Kepame lazdeles įkaitintame
aliejuje, kol gražiai paskrus.
6. Patiekiame su padažu.
Skaniausia – dar šiltos :)
Tinka su Baltu alumi.
Tinka su Baltu alumi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą