2011-10-02

Troškinta cukinija su pomidorais

Šią savaitę gaminau du labai paprastus, bet visai skanius patiekalus iš cukinijos. Vienas jų - troškinta cukinija.

Reikia:
cukinijos gabalo,
3-4 išnokusių pomidorų;
sultinio (ne daugiau pusės stiklinės);
česnako,
druskos ir pipirų,
alyvuogių aliejaus,
kt. pageidaujamų prieskonių.

Nuplikiname pomidorus, nulupame, supjaustome ketvirčiais ir dedame į nedidelį kepimo indą. Apipilame smulkinto česnako ir alyvuogių aliejaus plakinuku (alyvuogių aliejaus pagal skonį, aš dedu kokius 4 šaukštus), apibarstome druska ir pipirais (negailiu pipirų). Karštoje orkaitėje kepam apie 20 min. Kaip tik tiek laiko užtenka nulupti ir supjaustyti cukiniją, ją pakepinti ir užpylus sultiniu patroškinti, kol suminkštės. Traukiame pomidorus, išimame iš skysčio, kurio nemažai išsiskyrė, pasiimame ir iškepusį česnaką, viską suplakame smulkintuvu ar kitu būdu susmulkiname. Tuomet į lėkštę dedame cukinijos, apibarstome tarkuotu sūriu (džiugu ar pan.) ir gerai užkrauname pomidorų tyre, kuri turi gautis labai skani ir naudojama net ne kaip padažas, o kaip kokios karštos salotos :)

p.s. šiam patiekalau labiau tinka cukinija su, kaip čia pasakius, didesnėmis skaidulomis, ji nesubėga į košę. 

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą