Pyrago receptas, kurio gardumo paslaptis
yra malti riešutai. Jie šį iš pirmo žvilgsnio paprastą pyragą paverčia
pavyzdiniu desertu ir puikiausiu ledų, kavos ar arbatos kompanionu. O pagaminimas - tik vienas du - ir yra!
REIKIA
150 g cukraus
150 g atšilusio sviesto
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio vanilinio cukraus
150 g miltų
100 g riešutų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
(Pyrago viršui)
2 obuolių
šaukštų cukraus
100 g šalto sviesto
EIGA
Ištriname 150 g cukraus su 150 g atšilusio sviesto, žiupsneliu druskos,
šiek tiek vanilinio cukraus. Įmaišome 4 kambario temperatūros
kiaušinius. 150 g miltų sumaišome su 100
g maltų riešutų (kokių turite ar kurie patinka), 1 arb. šaukšteliu
kepimo miltelių. Viską sumaišome, dedame į sviestu išteptą formą.
apdedame kelių nuluptų obuolių skiltelėmis.
Ant paruošto pyrago dėliojame nuluptų obuolių skilteles, beriame 3 valg. šaukstus cukraus ir 100 g šalto sviesto gabaliukų (apmėtome sviesto gabaliukais).
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min., kol gražiai paskrunda. Skanaus!
Beje, po kelių dienų pyragas dar skanesnis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą