Norėjosi
pagaminti ką nors lietuviško, taip pat – nebanaliai saldaus. Grikinis pyragas
patiko ir man, ir kitiems ragavusiems, tad rekomenduoju išbandyti. Grikių miltų
galima įsigyti daugumoje prekybos centrų, kitas variantas – susimalti patiems. Aš
naudojau pirktinius.
REIKIA
250 g grikių
miltų
50 g kvietinių miltų
200 g kambario temperatūros sviesto
5 kiaušinių
125 ml kefyro
150 g cukraus (dėjau ir rudojo, ir baltojo)
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
¼ arbatinio šaukštelio druskos
50 g kvietinių miltų
200 g kambario temperatūros sviesto
5 kiaušinių
125 ml kefyro
150 g cukraus (dėjau ir rudojo, ir baltojo)
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
¼ arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinis
šaukštelis sviesto skardai ištepti.
Galima paskaninti
riešutais
(Glajui)
100 g cukraus
pudros
3 šaukštai
citrinos sulčių
EIGA
Pasiruošiame skardą (tinka ir paprasta pyraginė, ir
keksinė): gerai ištepame sviestu.
Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išsukame
su sviestu ir cukrumi iki purios masės. Sumaišius miltus ir kepimo miltelius
beriame į išsuktą masę. Tuomet beriame druską, pilame kefyrą ir viską gerai
išmaišome.
Atskirame inde iki standžių putų išplakame kiaušinių
baltymus. Juos atsargiai įmaišome į paruoštą tešlą. Ją krečiame į skardą, šlapiomis
rankomis išlyginame tešlos viršų. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje
orkaitėje 1 valandą. Ištraukus,
paliekame atvėsti.
Kol pyragas vėsta pasiruošiame glajų: išmaišome iki
vientisos masės cukraus pudrą su citrinos sultimis. Jeigu matome, kad masė išeina
labai skysta, pridedame daugiau cukraus pudros.
Glajų pilame ant jau atvėsusio pyrago. Palaukiame kol
sustings ir skanaus!
Dėkinga už
receptą. Jį radau čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą