Lengvai pagaminamas sultingas patiekalas, puikiai tinkantis ir kaip užkandis.
REIKIA
½ brokolio (galima maišyti su cukinija)
1 didesnio kiaušinio
¼ svogūno
30 g sūrio
40 g džiūvėsėlių
2 šaukštų petražolių (ar kitų prieskoninių žolelių)
1 šaukštas druskos
1 šaukštelis maltų pipirų
EIGA
Brokolį 1 minutei įdėti į verdantį vandenį, išėmus atvėsinti
po šaltu vandeniu. Susmulkinti. Jeigu maišote su cukinija, jos nereikia apvirti, bet sutarkuoti ir nusunkti. Sumaišyti su smulkiai supjaustytu svogūnu, tarkuotu
sūriu, džiūvėsėliais, prieskoniais, kiaušiniu.
Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi, įkaitinti orkaitę iki
200 laipsnių.
Iš paruoštos tešlos formuoti vieno šaukšto dydžio cilindro
ar kitos norimos formos kepsniukus.
Kepti apie 25 minutes, kol gražiai paskrus.