2011-05-10
Naminis pyragas/bulka
Receptą gavau iš mamos. Patikrintas ir tikrai geras, ir daug :)
Taigi reikės:
1 litro pieno (šiek tiek jo atidedam mielių ruošimui),
1,5 kg miltų,
1/3 - 1/2 pakučio mielių,
1 stiklinė cukraus,
aliejaus (keletą gerų šaukštų) arba lydyto sviesto,
razinų (nebūtinai).
Dalį miltų užpilame pienu (šildyti nereikia), tešla turėtų būti tirštos grietinės konsistencijos. Mieles ištriname su cukrumi, įpilame šilto pieno (turi būti TIK šiltas, jokiu būdu ne karštas), supilame i tešlą, sumaišome ir pastatome šiltai, kad pakiltų. Patogu tiesiog į puodą įpilti karštoko vandens ir ant to puodo padėti dubenį su tešla. Tik stebėkite, kad tešla "nepabėgtų" :) Kildiname kokią valandą.
Dabar dedame razinas, pilam aliejų, likusius miltus ir minkome, kiek tai įmanoma. Vėl pakildiname, apie pusvalandį, bet galima ir ilgiau. Tada pasitepame rankas aliejumi ir išminkome tešlą. Suformuojame vieną didžiulę arba dvi mažesnes bulkas ir kol orkaitė įšils iki kokių 180 laipsnių karščio, dar pakildiname (aš aptepu dar kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, geriausia tai padaryti rankomis). Tuomet jau pašauname į orkaitę. Kepa maždaug 45 minutes, bet gali prireikti ir daugiau. Kaip sako mama, bulka turi tapti panaši į baravyko kepurę. Tokia jau gerai ruda, tik sudeginti nereikia :D
Patarimai:
1. Su mielėmis elkitės atsargiai, nes jos nemėgsta karščio.
2. Bulka turi atvėsti ir geriausia pradėti valgyti nuo kitos dienos.
Justė
Ir kada sudeti cukru?
AtsakytiPanaikintiCukru gi su mielem trinat
AtsakytiPanaikintio mieles turi buti sausos ar tos saldytos?
AtsakytiPanaikintiČia reikalingos tos "šlapios" mielės :)
Panaikintikitos dienos niekas nelaukia , nebent pakavociau .....
PanaikintiO kiausinio nereikia naudoti siame recepte?
AtsakytiPanaikintipas mane recepte-6 tryniai
AtsakytiPanaikintiBandysiu kepti ačiu už recepta.
AtsakytiPanaikintisveiki o mieliu deti 1/2 pokelio kur 100 gr??
AtsakytiPanaikintiDar dedu viena kiaušinį ir kito trynį. Antro išplaktu baltymu aptepu viršų. 1 litrui pieno reikia beveik 2kg miltų. tešla turi nelipt prie rankų, tada nebus susmukęs.Dar dedu pusę šaukšto druskos. Visa kita kaip recepte tik daugiau apkepu tai storesne pluta.
AtsakytiPanaikintiTik jokiu būdu nepilkite aliejaus,geriausiai tinka tirpintas sviestas. Skanaus.
AtsakytiPanaikintiKiek mielių dėti kokio pokučio pusę?
AtsakytiPanaikintiLabai skanus pyragas. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiLabai skanus pyragas, tik ilgai reikia minkyti
AtsakytiPanaikinti