2015-07-30

Citrininis pyragas


Vasara įsibėgėjo, tad ta proga siūlau pasigaminti labai greitą ir gaivų pyragėlį. Manau, kad šis gali
tapti ne tik mano, bet ir jūsų kepinių favoritu likusiai vasarai...


REIKIA
120 g miltų
160 g cukraus
110 g minkšto sviesto
2 kiaušinių
1 šaukšto citrinos sulčių

1/4 šaukštelio druskos
Tarkuotos pusės citrinos žievelės
GLAJUI

80 g cukraus pudros
2 šaukštų citrinos sulčių
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės


EIGA
Sumaišome miltus, cukrų ir druską, tuomet įmaišome sviestą.
Kitame inde suplakame kiaušinius su citrinos sultimis ir tarkuota žievele bei gautą masę įmaišome į tešlą.
Dar kartą gerai viską sumaišome.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje nedidelėje skardoje apie 25 minutes.

Kol pyragas kepa pasiruošiame glajų: sumaišome cukraus pudrą (galima persijoti), citrinos sultis ir įtarkuojame šiek tiek žievelės. Jeigu glajus per tirštas – įpilkite dar šiek tiek citrinos sulčių, jeigu per skystas – pridėkite cukraus pudros. Viską gerai išmaišius gaunasi graži ir lygi konsistencija.

Iškepusį pyragą kiek atvėsiname, subadome pridarydami skylučių ir dar ant šilto pilame glajų. Paliekame, kad glajus įsigertų į pyragą ir sustingtų.

Ir skanaus! O skonis tikrai nuostabus. Jau planuoju vėl kepti šį pyragą ir manau, kad šįsyk pabandysiu apipilti kondensuotu pienu :)

p.s. jeigu norisi, kad pyragas būtų kiek labiau pakilęs, galima įberti kepimo miltelių ant šaukštelio galo.


Recepto šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą